Az apróséfen talált recept körtével készült, de nekem csak almám volt itthon (meg egyébként is jobban szeretem), így nálam almás clafoutis lett. :) Egyszerű, gyors és finom is! Tegnap vacsorára sütöttem desszertnek, de ma is ezt eszem reggelire. Hasonlít a palacsintához, de mégsem az a megszokott... nálam biztos, hogy többször is készül majd! ☺
Recept egy kis tepsihez (kb. jénai méretű)
Almához:
- 2 alma
- 2 tk. kókuszzsír/olaj
- 2 ek. eritrit/nyírfacukor
- 2-3 tk. őrölt fahéj
Tésztához:
- 2 tojás
- 7,5 dkg zabliszt (vagy rizsliszt is mehet bele; én azt is raktam, mert kevés volt a zablisztem)
- 1,25 dl tej/zabtej/kókusztej stb.
- 1 csipet só
Az almát megmossuk, szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a kókuszzsírt, rárakjuk az almát, majd fahéjjal és cukorral is megszórjuk. Közepes láng felett sütjük, kevergetjük.
Közben egy tálban elkészítjük a palacsinta tésztát. Ehhez a tojásokat lágyan felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, sót, és tejet.
Az almákat nagyjából 5 percig sütjük, majd egy pici tepsibe átrakjuk mindenestül. Én a biztonság kedvéért sütőpapírt is raktam alá. Ezután ráöntjük a palacsintatésztát, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Vaníliafagyival, juharsziruppal is tálalhatjuk, de önmagában is nagyon jó (én úgy ettem).
Előtte-utána// before-after |
Jó étvágyat és szép napot! ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése