Oldalak

2016. március 22., kedd

Anya zabfasírtja


A két répát lereszeljük (kis lyukú reszelővel, de a nagy se rossz, csak nehezebben áll össze), a petrezselymet felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, serpenyőben kókuszolajban üvegesre sütjük, majd minden mehet egy nagy tálba. Zabpehelyből jobb talán a kissé felaprított változata. Keverjük össze, és formázzunk fasírtokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és 180°-ra előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig. (sütőfüggő)

Nagyon jó pékáru helyett is!

Tálalási javaslat a képen (tojásfehérje, lila hagyma, sajt), de mindennel nagyon finom. pl. főtt tojással, kacsazsírral, tökmagolajjal, olívabogyóval is próbáltam már, és nagyon ízlett! A következőt avokádókrémmel fogom!! ☺



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése