Ezt a túrós tortát egy jó barátunknak készítettem még júliusban. Nem volt konkrét recept, csak egy finom és gyors sütivel akartam fogadni.
Hamar kész lett: csak egy piskótát kellett sütni, plusz a krémet összekeverni.
Íme a recept:
Piskóta: 24 cm-es formához vagy gáztepsihez
- 6 tojás
- 6 ek. nyírfacukor
- 6 púpos ek. rizsliszt
- 1 ek. tápióka keményítő
A szokásos módon piskótát készítünk a hozzávalókból. A tojásokat én egyben vertem fel, szerintem egyszerűbb, én mindig úgy csinálom.☺
175 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 15 perc alatt, de ez változhat a sütőtől, illetve a sütőformától függően.
Krém:
- túró
- tejföl
- reszelt citromhéj
- vaníliapuding/krém (csak kevés kell, én egy már felbontott vaníliapuding maradékát főztem meg) - az állaga & íze miatt is jó bele
Mennyiségeket nem tudok írni itt sajnos, annyit tegyél bele, amennyit jónak látsz, ill. amennyi krém Neked kell!
Ha kikeverted a krémet, és kihűlt állapotban van, akkor már csak ketté kell vágni a piskótát és megtölteni a tortát.
Jó étvágyat! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése